Info & usein kysyttyä

Vastaan kaikkiin kysymyksiin aina henkilökohtaisesti just sulle. Kysymyksiä voit laittaa meiliin niina.toyryla@gmail.com tai lomakkeella yhteystietosivulta tai instagramissa tai ihan mikä tuntuu susta mieluisammalta tavalta . Turhia kysymyksiä ei ole, joten kysy rohkeasti.


Alla koottuna yleisimpiä aiheita kuvauksen käytännönjutuista.


FAQ

Kuvauksen varaaminen?

Kuvauksen voit varata suoraan minulta joko sähköpostilla (niina.toyryla @ gmail.com), Instagramin tai Facebookin kautta tai täältä nettisivuilta löytyvällä yhteydenottolomakkeella. kuvausaikoja voit myös katsoa sekä varata suoraan vello -ajanvarausohjelman kautta. Tapoja on monia, ihan mikä tuntuu susta parhaimmalta tavalta.

Miten ja milloin saamme kuvat?

Valmiit kuvat saatte noin 2-3 viikon kuluessa kuvauksesta. Käsiteltyäni kuvat, toimitan teille sähköpostilla linkin kuvagalleriaanne. Gallerian saatuasi toivon sinun valitsevan kuvasi mahdollisimman pian.

Kun olet valinnut kuvasi ja mahdolliset lisäkuvat, tai ilmoittanut haluavasi koko gallerian, toimitan sinulle loppulaskun sähköpostiin. Maksettuasi laskun, saat kuvat ladattavaksesi pikapuoliin, usein jo samana päivänä.

Mitä pukea päälle kuvaukseen?

Vaatteilla on suuri merkitys kuvien ilmeeseen. Suosittelen yksivärisiä neutraaleja ja maanläheisiä sävyjä. Valkoinen toimii aina ja tuo kivasti valoa kasvoille. Vahvoja kuvioita kannattaa vältää.

Perhekuviin suosittelen saman sävyisiä vaatteita. Etenkin naisilla toimii väljät ja hulmuavat mekot. Tällöin voit vapaasti liikehtiä eri asentoihin ilman huolta miten mekko asettuu.Vaatekriisin yllättäessä voit aina olla yhteydessä minuun. Meillä on studiolla ihana kokoelma naisille mekkoja sekä lapsille vaatteita.

Emme ole kovin itsevarmoja kameran edessä, onko se ok?

Siitä ei tarvitse huolehtia. Useimmat ihmiset ovat hieman ahdistuneita kameran edessä, ja se on täysin normaalia. Emme ole tottuneet siihen, että ammattikamera osoittaa meitä koko ajan.Minulla on hihassani pari temppua, jotka auttavat sinua ja perhettäsi rentoutumaan ja unohtamaan kameran kokonaan. Sinä olet sinä, ja minä ikuistan ihanaa perheaikaasi.

Kenelle brändikuvaukset ovat?

Brändikuvaus sopii erityisesti:
yrittäjille, sosiaalisen median vaikuttajille, bloggareille, periaatteessa kenelle tahansa, joka haluaa tavoittaa yleisöä myymällä tuotteita tai palveluja.

Mitä jos sairastun?

Varattu kuvausaika on aina siirrettävissä esimerkiksi sairastumisen, huonon sään tai muun äkillisen menon vuoksi.

Ellet pääse paikalle, peruthan aikasi viimeistään 24 h ennen varattua kuvausta.

Perumattomasta kuvausajasta laskutan koko kuvausmaksun.

Kuvauksen maksaminen?

Kuvausmaksu maksetaan kuvauksen jälkeen paikan päällä. Maksutapoina käy käteinen, yleisimmät maksukortit, mobile pay sekä klarna.

Monta kuvaa kuvaukseen kuuluu?

Valmiiden kuvien määrä riippuu kuvauksesta. Yleisesti 30min kuvaus sisältää 8 valmista kuvaa tiedostona ja 60min kuvaus 10 valmista kuvaa.

Kuvien jakaminen ja tulosteet?

Kysyn aina teiltä suostumuksenne käyttää ottamiani kuvia nettisivuillani ja/tai Instagram-tililläni. Kunnioitan päätöstänne, enkä julkaise kuvia ilman lupaa. Sitä ei tarvitse jännittää. Voit myös antaa julkaisuluvan vain osalle kuvistasi.Jos/kun itse julkaiset kuvaamiani kuvia, toivoisin että mainitset tai tägäät minut niissä. Ethän enää jälkikäsittele kuviani (rajaa, lisää filttereitä, muuta mustavalkoiseksi tms).Saat kuvasi suurella resoluutiolla ja täydet oikeudet teettä kuvia valitsemallasi tavalla. Voit myös tilata kauttani laadukkaita fine art -printtejä kuvistasi. Kysy lisää.

Milloin on otollisin aika ottaa odotuskuvaus ?

Odotuskuvaus on hyvä ajoittaa raskausviikoille 30-34. Tällöin maha on jo pyöristynyt kauniisti ja ei käy niin että tuleekin kiire.

Kuinka valmistaudun boudoir kuvaukseen?

Boudoir-kuvaukseen tultaessa kannattaa tulla väljissä vaatteissa (mieluusti vaikka ilman alusvaatteita, jolloin ihoon ei ole tullut painaumia).

Mukaan kannattaa ottaa muutamat eri alusvaatteet, aamutakki, kaftaani sekä isoja/väljiä neuleita. Hyviä vaihtoehtoja ovat myös mekot ja miksi ei farkuissa.

Boudoir on aina sinun näköisesi ja mielelläni suunnittelen ennen kuvausta kanssasi kuunnellen toiveita.

Voinko ottaa perheemme lemmikin mukaan?

Lemmikit kuuluvat perheeseenne ja ovat tervetulleita mukaan kuvaukseen, mutta ilmoitathan lemmikin saapumisesta etukäteen.
Pidä lemmikki kytkettynä kuvaukseen tultaessa.


Studio

Tiilisali

Kuvaan kauniisa ja rouheassa Tiilisalissa, joka sijaitsee Lahdessa Liike- ja Yrityskeskus Korilla, osoitteessa Koritie 2, 15540 Villähde. Sisäänkäynti E-ovesta tehtaan oikealta laidalta ja portaat ylös toiseen kerrokseen.

Studio on monipuolinen ja soveltuu monenlaisiin kuvauksiin. Ihanasta Tiilisalista löytyy paljon rekvisiittaa ja kauniita lastenvaatteita ja mekkoja odotusajan kuvauksiin, joita saa veloituksetta lainata kuvauksiin.